Поради загрижеността за ефективното използване на електрическата енергия потребителите постояно търсят

...
Поради загрижеността за ефективното използване на електрическата енергия потребителите постояно търсят
Коментари Харесай

Vu1 Corporation създаде уникален заместител на стандартните лампи (видео)

Поради загрижеността за ефикасното потребление на електрическата сила потребителите постояно търсят нови осветителни тела и уреди, които да оказват помощ за пестенето на електрическа енергия, а също и за понижаване на сметките. Лампите с нажежаема жичка, които осветяваха домовете ни в продължение на десетилетия, могат да изчезнат от магазините след няколко години.

Компактните флуоресцентни и светодиодни лампи са към този момент задоволително известни, само че инженерите от Vu1 Corporation измислиха друга опция. Компанията пуска на пазара нов тип крушка, която би трябвало да икономисва до 70% от силата употребена при лампите с нажежаема жичка. Новото осветително тяло е наречено ESL (Electron Stimulated Luminescence). ESL форсира електрони, с цел да подтиква луминофора да основава светлина.

Първите модели са планувани да заменят елементарните крушки с нажежаема жичка, с мощ от 65 вата, които са най-често срещани в множеството семейства. Срокът им на живот е към пет пъти по-голям от живота на обичайните крушки. Цената на ESL е съвсем същата, както на луминесцентните лампи.

Източник: factor-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР